Parkeerboete (naheffingsaanslag)

Zodra u uw auto neerzet op een parkeerplaats, moet u parkeerbelasting betalen. Deze gemeentelijke parkeerbelasting is bedoeld om het parkeren in Amsterdam te reguleren. De gebieden waar parkeerbelasting betaald moet worden, zijn herkenbaar aan borden en parkeerautomaten.

Parkeerboete
Als u niet of te weinig parkeergeld betaalt, kan u een (fiscale) boete
(naheffingsaanslag) worden oplegd. Deze wordt vanaf 1 februari 2014 niet meer op het voertuig achtergelaten maar ontvangt u via de post, net als bij een snelheidsovetreding. Een parkeerboete kost € 55,50 en één uur parkeergeld van het tariefgebied waar de auto staat.
Hebt u vijf of meer openstaande boetes, dan kan een wielklem worden aangebracht. Kijk hier voor meer informatie.

Betalen
Hebt u een parkeerboete (naheffingsaanslag) gekregen dan wordt deze doorgestuurd naar de Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam. De Dienst Belastingen stuurt u binnen 2 werkdagen een acceptgiro om de boete te betalen. Betaalt u via internetbankieren, gebruik dan het betalingskenmerk op de acceptgiro.

Bezwaar
Bent u het niet eens met uw parkeerboete, dan kunt u hier zien of uw bezwaar een kans van slagen heeft en hoe u schriftelijk een bezwaar kunt indienen.

Geen ontvangstbevestiging
Als u 10 dagen nadat u uw bezwaar hebt ingediend geen ontvangstbevestiging van Cition hebt gekregen, dan kunt u bellen met het gemeentelijk informatienummer 14 020 (lokaal tarief, vijfcijferig zonder kengetal), bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

 

Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.