Wijzigen kenteken parkeervergunning

Hebt u (tijdelijk) een andere auto dan moet u het kenteken van uw parkeervergunning laten wijzigen. Wanneer u een parkeervergunning voor bewoners heeft en het nieuwe kenteken op uw naam staat, is wijzigen met behulp van uw DigiD eenvoudig via Mijn Cition. Meer informatie over deze online dienstverlening staat hier. De kentekenwijziging gaat na wijziging direct in.

Wanneer het nieuwe kenteken niet op uw naam staat, dan kunt u een kentekenwijziging ook via e-mail doorgeven aan kentekenwijziging@cition.nl of door langs te gaan bij een van de servicepunten. Vergeet daarbij niet de benodigde documenten mee te sturen/nemen. Een kentekenwijziging via e-mail, wordt - indien verwerkt - altijd per e-mail bevestigd. We streven ernaar de kentekenwijziging nog dezelfde werkdag te verwerken. Voor vragen over de kentekenwijziging kunt u contact opnemen met 020-251 3810.

Een kentekenwijziging is gratis. U kunt een kentekenwijziging niet via het contactformulier doorgeven.

U kunt een kentekenwijziging doorgeven voor de onderstaande parkeervergunningen:

 

Op de wachtlijst
Staat u op de wachtlijst en verandert uw kenteken, ook dan moet u uw kenteken wijzigen.

 

Machtigen
U kunt ook iemand machtigen voor het doorgeven van een kentekenwijziging. De gemachtigde persoon gaat naar een van de parkeerloketten van Cition.

Tijdelijk omzetten
Indien het om een tijdelijke leenauto van een erkende garage gaat, is het mogelijk de vergunning binnen twee weken telefonisch terug te zetten naar het originele kenteken zonder opnieuw documenten te overleggen. Meer informatie krijgt u bij de servicepunten wanneer u gebruikt maakt van deze maatregel.

 

Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.